Amerika, B. Obama a Maitréja: pan Creme odpovídá na aktuální otázky

Amerika, B. Obama a Maitréja: pan Creme odpovídá na aktuální otázky

Časopis Share International i jeho internetová verze uvádí pravidelně odpovědi na otázky čtenářů. V prosincovém čísle se objevily komentáře na aktuální otázky spojené s volbou nového prezidenta Spojených států amerických a souvislosti s očekávaným vystoupením Světového učitele. Překlad vybraných otázek a odpovědí je obsahem tohoto článku.

Docházelo při posledních prezidentských volbách v USA k falšování hlasů?

Ano, ale v menší míře než při předchozích dvou volbách.

Pokud ano, jaký by byl skutečný výsledek – bez manipulací s hlasy a jiných triků?

Přibližně 5 procent více pro Baracka Obamu.

Znamená zvolení baracka Obamy, že se aspekt duše Ameriky může snadněji projevit?

Ne nezbytně. Ještě nic neudělal! Lepším ukazatelem bude, až veřejnost ve Spojených státech uslyší a posoudí Maitréju. Afro-americká komunita se bude cítit posilněná a zadostiučiněná volebním vítězstvím Baracka Obamy, ale téměř polovinu celkových hlasů všech voličů1), 48 procent, dostali republikáni. Zhroucení americké ekonomické a finanční nadvlády v přístích měsících bude mít velký význam.

Myslíte si, že Barack Obama bude více vnímavý k Maitréjovým prioritám než jeho republikánský protivník.

Ano, a také přichází do prezidentskému úřadu v okamžiku, který je pro svět závažný.

Bude Barack Obama posledním prezidentem Spojených států? Myslím, že to byl buď někdo z Maitréjových spolupracovníků nebo váš Mistr, kdo řekl, že jednou bude prezidentská funkce nahrazena skupinou starších státníků,a že bývalý prezident Jimmy Carter (v úřadu od 1976 do 1980) bude pozván, aby se k nim přidal, pokud bude žít dostatečně dlouho.

Takový je dosud Plán, takže je velká šance, že pan Obama bude poslední prezident.

Zdá se, že Mezinárodní měnový fond nabývá nového stupně důležitosti s tím, jak se stále více ekonomik začíná potýkat s ekonomickým kolapsem. Co be se mělo nebo mohlo v nejlepším případě stát s MMF? Je také odsouzen k zániku spolu s ostatními orgány, které pomáhají udržovat tradiční kapitalismus?

MMF je silně neoblíben a nemá důvěru zvláště u rozvojových zemí, které byly k jeho dveřím dotlačeny zoufalstvím. Čas od času jim byly dány peníze, které nutně potřebují za to, že se vzdali svobodné vůle a práva rozvíjet se podle svých tradic. Byly například donuceny pěstovat ve velkém potraviny pro mezinárodní trh a nakupovat potraviny pro své lidi ze zahraničí. Ocitli se v pasti.

V této chvíli je užitečný pro země, které trpí současnou ekonomickou krizí, ale nakonec, až zavládne princip sdílení, bude rozpuštěn a skončí. Byl očividně nástrojem užívaným pro čistě politické cíle.

Již několik let věřím v návrat Světového učitele. Měl jsem zato, že Maitréja má volné pozvání ukázat se ve velké televizní síti v době podle Svého výběru. Nedávno jsem slyšel někoho, kdo je ve styku s Share International, že toto pozvání již není v platnosti. Opravdu rád bych se dozvěděl poslední stav od jejího nejvyššího představitele. Jaký je stav tohoto pozvání? Nechtěl bych dávat mylné informace.

Pozvání stále platí a čas Jeho volby je velice blízko. Někdo podává z jakéhokoliv důvodu falešné informace.

Byl hurikán Gustav, který zachvátil jižní pobřeží USA, včetně New Orleans, výsledkem karmy, výsledkem toho, že dévové nebyli v rovnováze nebo pouze přírodní úkaz? (Tvrdil jste, že hurikán Katrina, jež způsobil záplavu New Orleans v roce 2005 a usmrtil přes 12 000 lidí byl dle „informace od vašeho Mistra“, výsledkem našich akcí na Středním východě.)

Hurikán Gustav byl výsledkem toho, že dévové nebyli v rovnováze. Lidstvo je ve velkém stresu a napětí a to ovlivňuje dévickou evoluci. Takže, ač nepřímo, je to karmické, ale více obecné příčiny.

Podle budhistické eschatologie bude Buddhovo učení zapomenuto v době kdy přijde Maitréja na Zem. Také proběhnou určité fyzické události předtím než se objeví. Pokud pokládáte budhismus za pravdivé učení, jak vysvětlíte Maitréjův příchod za současných okolností?

Mezi ortodoxními budhisty se očekávání Maitréji Buddhy liší o tisíce a v Japonsku o mnoho miliónů let. Oni skutečně nemají tušení. Ani ve skutečnosti nechápou Kdo ve skutečnosti Maitréja je. On „nepřijde“ na Zem, On ji nikdy neopustil. Je velkým učitelem jako byl Buddha před ním, a Jeho objevení nastane v čase Jeho volby, ne podle naší fantazie nebo spekulace. Budhistické učení je o lidské psychologii, duchovním uvědomění a jak máme spolu žít pro největší dobro všech. Není o datech.


1) V originále „popular vote“. Prezident se v USA volí nepřímo. Vlastní volbu prezidenta provádějí volitelé, kteří jsou v jednotlivým státech federace zvoleni voliči – všemi dospělými občany (zhruba). Pan Creme hovoří o celkovém poměru hlasů všech voličů v USA. Tento poměr se sice sleduje, ačkoliv na výsledky prezidentských voleb nemá přímý vliv.

Podpořte nás sdílením